CLASSES
70
page-template-default,page,page-id-70,bridge-core-2.9.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-28.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

CLASSES

Hatha Ioga

Hatha Ioga, «Ioga de la força» es un elaborat sistema de tècniques psicofisiològiques que inclou: posturas (asanes), claus energètiques (bandhes), gestos psiquics (mudres), exercicis de respiració (pranayames), i un treball de consciència  interna  a través de la relaxació i la meditació. La pràctica de Hatha Ioga obre els canals energètics del cos, i el purifica, assolint un equilibri  en els sistemes digestiu, nerviós i endocrí.

Gràcies al Hatha Ioga s’arriba a una armonia del cos i la ment que faciliten la consecució d’una vida més plena i conscient.

«Ha» vol dir lluna i «Tha» vol dir sol, Hatha Ioga és per tant, l’unió del sol i la lluna. Dintre del cos el sol i la lluna representen simbòlicament la força vital i la força mental. Quan aquestes dues forçes s’uneixen i equilibren es desperta una tercera força, l’energia espiritual.

Aquestes postures t’ajudaran a enfortir, flexibilitzar i harmonitzar el cos, abasta tota la gama de posició que influeixen positivament en el cos-ment. I actuen molt beneficiosament sobretot els òrgans, aparells, i sistemes que conformen l’estructura del cos físic. Un altre efecte molt valorat radica en l’activació i l’equilibri energètic que produeixen sobre els sistemes de canals i centres psíquics energètics, així com l’estabilitat que reporten a la ment.

Qualsevol persona pot fer hatha-ioga perquè la pràctica es dirigeix cap a la fermesa, comoditat, inmovilitat, relaxació, respiració adequada i introspecció.

És molt important, l’actitud en la pràctica del ioga, que s’ha de mantenir els principis de constància, paciència, respecte, amabilitat, escoltar-se a si mateix,  no-competitivitat amb els altres o amb un mateix. El practicant no sofreix la pràctica, la gaudeix.

Les classes de ioga  acaben amb la paraula Namaste, acompanyada amb Anajali mudra (posició d’oració), un mode de mostrar respecte i agraïment des de la part més profunda del nostre ésser .

a

Low Pressure Fitness

Potser que ho coneguis com hipopressius, però aquesta tècnica, coneguda com Low Pressure Fitness, és un mètode que va més enllà de l’entrenament d’abdominals. Aquest sistema considera el cos com un tot i concep l’entrenament de forma global, busca el control de la respiració i la postura per a aconseguir un major rendiment, control corporal i musculatura estabilitzadora, amb una cuidada metodologia d’ensenyament adaptada a tot tipus de públics i de nivells de condició física.

El Low Pressure Fitness, es basa en els hipopressius i la respiració (Apnea), però a més a més afegeix reeducació postural, tècniques de neurodinàmica i combinació de diferents postures i exercicis per treballar no només els abdominals, sinó el cos a nivell global, i tot això mitjançant tècniques que disminueixen la pressió intra abdominal i el sol pèlvic.

En els diferents exercicis s’insisteix en la reeducació postural, activació de cadenes musculars, control de la respiració,  Stretching miofascial, la neurodinamia, junt amb la metodologia didàctica més avançada de neuroeducació.

 

Alguns del beneficis que ens aporten aquests exercisis són:

Redueix el perímetre de la cintura.

Disminueix el mal d’esquena.

Millora la funció sexual.

Augmenta el rendiment esportiu.

Soluciona i preveu incontinències urinàries.

Excel·lent mètode de preparació i postpart.

Millora la funció respiratòria.

Millora la postura i l’equilibri.

Soluciona i evita la caiguda d’òrgans interns.

Ioga Terapèutic

El ioga que s’adapta a tu.

Es una practica enfocada en recuperar la salut a nivell físic, mental, emocional i energètic. Aporta eines i recursos per restaurar l’equilibri, mitjançant un procés de relaxació i auto-observació per tal de recuperar la vitalitat.

Es una practica especialment indicada a persones que tenen algú tipus de limitació de moviment o lesió, així com a persones grans o embarassades.

En les classes es treballa a un nivell holístic, es a dir una sessió fluida d’asanes, pranayames i relaxació, per a persones que estiguin determinades a realitzar una transformació el en seu esser i que realment vulguin desenvolupar la consciencia del seu cos, ment i esperit. No es necessari tenir cap experiència prèvia en Ioga per a beneficiar-se de les classes.

Durant la sessió les postures son realitzades amb l’ajuda de suports, blocs de fusta, cinturons, cadires, mantes, coixins o cordes. La practica esta enfocada per restablir l’alineació corporal en la columna vertebral i en general a nivell estructural.

“El ioga ens ensenya a curar el que no cal suportar, i a suportar el que no es pot curar”. BKS Iyengar.

Relaxar parts del cos amb excés de tensió.

Enfortit parts del cos debilitades.

Trobar un equilibri amb una practica adequada a cada persona.

Ioga per a Runners

La pràctica regular de ioga té molts beneficis per als corredors. El ioga pot ajudar a millorar la mobilitat, cosa que pot ajudar a prevenir lesions. En segon lloc, el ioga pot ajudar a desenvolupar la força i la resistència. En tercer lloc, el ioga pot ajudar a millorar la respiració i la capacitat pulmonar i calmar la ment, cosa que pot ser útil el dia de la cursa. En quart lloc, el ioga pot ajudar a millorar l’equilibri i la coordinació, que poden ser útils quan es corre per terrenys irregulars. Finalment, el ioga pot ajudar a reforçar el sistema immunitari, cosa que és essencial en una rutina de carrera per als que entrenen constantment i porten el seu cos al límit

El oiga per a corredors és una senzilla rutina de ioga que se centra específicament a millorar la flexibilitat i la força dels músculs utilitzats en la carrera. Pot ajudar a millorar la teva manera de córrer, reduir el risc de lesions i augmentar el teu rendiment general.  Les classes de ioga específiques per a corredors solen centrar-se en postures que obren els malucs i el pit i allarguen els músculs de les cames. També poden ajudar a millorar la teva respiració i augmentar la teva resistència.

El ioga regular té un impacte positiu en la teva flexibilitat, densitat òssia, circulació sanguínia i respiració i fins i tot t’ajuda a guanyar múscul. També és perfecte per relaxar-se i escalfar abans d’un entrenament i afavoreix la recuperació després de la carrera .

Si sou un corredor, el ioga és una manera excel·lent de reduir l’impacte de córrer en el vostre cos alhora que augmenta la flexibilitat i la força. Amb tantes postures dirigides a diferents zones del cos, no hi ha excusa per no provar-ho! El ioga es pot modificar en funció del vostre nivell de comoditat o capacitat física.

Has provat d’incorporar el ioga a la teva rutina? Com et podem ajudar.

TONIFICACIÓ

Has escoltat parlar sobre la Tonificació muscular però no saps molt be de que es tracta?.

La tonificació consisteix en donar to al músculs, es dir, tensionar les fibres musculars necessàries per mantenir l’esquelet i desplaçar el cos.

Això ho aconseguirem realitzant alguns exercicis físics utilitzant el propi pes del cos, millorant així la teva condició física en general.

Aconseguir un cos tonificat i més saludable està a l’abast de qualsevol persona sana que s’ho proposi,  és una practica que portant-la a terme amb determinació i constància, pot oferir-nos multitud de beneficis.

Per tonificar el cos no només cal practicar una combinació correcta d’exercicis, sinó també portar una alimentació adequada.

La tonificació augmenta la resistència i redueix el risc de malalties i lesions. Al tonificar els músculs es redueix el greix i pes corporal. La disminució de pes te com a conseqüència una millora de la salut que beneficia al cor, les articulacions i el sistema ossi.

Amb una bona tonificació muscular també:

Incrementarà el teu nivell d’energia i l’autoestima.

Enfortiràs els teus tendons i ajudaràs a descarregar les articulacions.

Disminuirà el teu dolor, especialment el que prové de mals hàbits posturals ( com el mal d’esquena).

Milloraràs la teva postura corporal.

Incrementaràs la flexibilitat muscular.

Podràs prevenir patologies especialment relacionades amb l’aparell locomotor com la osteoporosis i la artrosis.

El teu cos estarà mes protegit davant agressions externes.

L’objectiu es desenvolupar la força muscular des de el punt de vista preventiu i de benestar.

MEDITACIÓ – PRANAYAMA

Conscient o inconscientment, tots busquem la pau que la meditació aporta a la ment. Tots tenim les nostres pròpies maneres de trobar la pau, els nostres propis hàbits de meditació: des de l’anciana que se senti a teixir al costat del foc, al navegant que en una tarda d’estiu es llisca ociosament pel riu, oblidant del transcurs del temps.

 

En les nostres atrafegades vides quotidianes, en la qual els sentits tendeixen a bolcar-se cap a l’exterior, la meditació constitueix una magnifica oportunitat de tornar-se cap a l’interior en un viatge ple de descobriments.

 

Meditem per diferents motius, com a medi per a relaxar-nos i fer front a l’estrès. La meditació ajuda a alentir o tranquil·litzar la ment i a equilibrar les emocions. Així mateix,  la podem fer servir per sanar. També pot contribuir a la resolució dels problemes, ja que ens ajuda a trobar respostes, que poden anar des de les que tenen un significat espiritual fins les merament profanes.

 

Gracies a la meditació aconseguiràs un augment de la capacitat de la concentració, memòria i consciencia corporal. Increment de la respiració cel·lular, estabilitat emocional, reducció dels nivells d’ansietat i estres, millora del sistema immunològic i major claredat mental, així com una major consciència sobre com ens relacionem amb altres persones, amb la vida i amb el nostre cos.

 

T’esperem els dimecres a les 20.05h.