RESPIRACIÓ INTEGRAL
1208
page-template-default,page,page-id-1208,bridge-core-2.9.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-28.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

RESPIRACIÓ INTEGRAL

Com Gestionar l’estrès de de la consciècia respiratòria

L’estrès forma part de la nostra vida. Quan ens impulsa a afrontar els reptes de la vida quotidiana, ens produeix benestar. És el que anomenem eustrés. Quan tenim dificultats per adaptar-nos a les situacions que vivim i es fa recurrent, apareix un altre tipus d’estrès que pot arribar a afectar la nostra salut. És el que anomenem distrès.

 

El distrès està associat amb la incapacitat dassumir el que desitgem aconseguir o s’espera de nosaltres, experimentem les situacions com amenaces i es desperta un estat de por latent del que moltes vegades ni ens adonem. La majoria de la vegades ho vivim inconscientment amb actituds de reactivitat o bloqueig. Cada actitud va desencadenant en nosaltres un patró fix de comportament que es manifesta en els nostres sistemes per exemple a través de la pressió arterial, les digestions, qualitat del son, estat emocional, etc.

 

Segons el nostre caràcter afrontem aquesta por de diferents maneres pel que generarem uns símptomes o uns altres i la nostra postura corporal, mobilitat i respiració es veuran afectats. La musculatura respiratòria estarà tensa, escurçada, hiperactivada o inactiva. La respiració, a l’estar condicionada de manera permanent, generarà que la mecànica respiratòria es torni ineficaç.

 

La respiració i la ment estan interconnectades, una respiració insuficient generarà que la nostra ment ressoni amb pensaments i emocions repetitives, generant en nosaltres la sensació que vivim constantment experiències vitals similars.