MEDITACIÓ – DHYANA
1237
page-template-default,page,page-id-1237,bridge-core-2.9.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-28.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

MEDITACIÓ – DHYANA

La meditació es la pràctica mitjançant la qual hi ha una observació constant de la ment. Això vol dir enfocar la ment en un punt i silenciar-la per a percebre el Si Mateix. En detenir la marea dels pensaments, arriba un a entendre la seva veritable naturalesa i a descobrir la saviesa i la tranquil·litat que porta dins.

 

En les nostres atrafegades vides quotidianes, en la qual els sentits tendeixen a bolcar-se cap a l’exterior, la meditació constitueix una magnifica oportunitat de tornar-se cap a l’interior en un viatge ple de descobriments.

 

Meditem per diferents motius, com a medi per a relaxar-nos i fer front a l’estrès. La meditació ajuda a alentir o tranquil·litzar la ment i a equilibrar les emocions. Així mateix,  la podem fer servir per sanar. També pot contribuir a la resolució dels problemes, ja que ens ajuda a trobar respostes, que poden anar des de les que tenen un significat espiritual fins les merament profanes.

 

La meditació pot conduir a estats superiors de consciencia, pau i claredat. A vegades, pots experimentar sensacions de beatitud, de vitalitat i d’una major consciencia sensorial, Altres pots connectar amb un aspecte me elevat de tu mateix o la pròpia divinitat.

 

QUE ÉS LA MEDITACIÓ?

És un acte que ocorre en nostra ment. Porta a un estat essencial on es genera un silenci conscient en el nostre interior, el qual ens permet activar i magnificar els nostres sentits, per a observar de manera més nítida i transparent la realitat que ocorre al nostre voltant i en el nostre interior.

 

En l’acte de meditar, la xerrameca mental desapareix i es calma la nostra tensió, permetent-nos destriar des d’un espai de major claredat i assossec, sorgint noves perspectives de la realitat abans no observables des de la nostra mirada tradicional, i és una nova observació la que ens permet establir una coherència ecològica i mes profunda sobre la realitat.

 

 

QUE ENS APORTA LA MEDIATCIÓ?

Ens ajuda a establir una connexió amb el nostre interior, i això ens facilita desenvolupar les nostres capacitats personals, que ens proporciona un sentit mes complet sobre qui som, per a què vivim i el sentit més profund de les situacions quotidianes de la vida.

 

En el nostre dia a dia actual, és habitual atendre la realitat de forma ràpida i immediata, correm en direccions dispars i reaccionem davant les situacions que sorgeixen en elles a una velocitat de vertigen. Hi ha persones que acaben corrent eixelebradament sense reconèixer el sentit profund en allò que realitzen, perdent el contacte amb la nostra essència interior, al temps que les nostres capacitats interiors de acte-observació, acte-regulació i acte-transformació queden en l‘oblit. Aquestes capacitats queden latents a espera de tornar a ser reconegudes, i a través de la meditació tornes a connectar amb elles.

 

Ens aporta fer una parada en el propi present, alentir el nostre ritme d’acció, per establir una observació conscient sobre els detalls que estan existint en la realitat que ens habita i envolta.

 

Amb la meditació connectem amb l’essencial de nosaltres mateixos, i ens ajuda a reduir l’excés d’informació que disposem, interpretem constantment la vida, en lloc de submergir-nos en ella, sentir-la i estar present amb ella.

 

Un altre benefici que la meditació ens ofereix, es alliberar la tensió. Sentim les emocions. Prendre consciència que ens ocorre a nosaltres mateixos a treves de la meditació, obtenim l’aprenentatge que està a la nostra mà depenent de nosaltres mateixos gestionar aquesta energia. Quan desapareix la tensió, aquesta energia es queda en nosaltres en forma de resolució. Si observes l’energia de la resolució en el teu interior, et donarà força.

 

Una ment meditativa, també es aporta l’observació de la realitat. El concepte es com l’exemple de les capes d’una ceba. Treus una primera capa y apareix un altre a sota, i successivament van apareixent noves capes més profundes. Amb la realitat succeeix el mateix. Si ens parem a mirar en un estat meditatiu, obtindrem mes informació d’aquest lloc i situació que observem. Provem-ho.

 

Les practiques de meditació que impartim en el Estudi de Ioga tenen una estructura senzilla i qualsevol persona les poden fer al marge de les seves creences, i qualsevol sigui el teu estat de salut o condició físiques. No implica controlar la ment ni visualitzacions complexes. Son simplement un entrenament per arribar a ser mes conscient de les expressions internes, de les experiències mentre ocorren amb una actitud amable, càlida i d’interès. Això permet crear una sensació d’elecció que pot alliberar-te de sentir-te víctima de hàbits e impulsos.