TALLER RESPIRACIÓ INTEGRAL
1220
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1220,bridge-core-2.9.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-28.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

TALLER RESPIRACIÓ INTEGRAL

Taller de com gestionar l'estrès de de la consciència respiratoria.

NOU TALLER

25 d’Abril

 

PREU: 65€

 

QUÈ ÉS LA RESPIRACIÓ INTEGRAL?

La respiració integral es una metodologia amb efectes terapèutics enfocat en retornar la capacitat de reequilibrar nos i millorar les nostres funcions vitals a través de la consciència i la qualitat respiratòria.

Millora la vitalitat, equilibri orgànic , emocional i mental, incrementa la capacitat intel·lectual , gestiona les emocions, disminueix el dolor corporal , etc

 

OBJECTIU GENERAL DEL CURS

Millorar les condicions per a equilibrar-nos i poder prevenir situacions d’estrès.

 

CONTINGUTS DEL CURS

  • Reconèixer com ens relacionem amb la por a través de l’observació de la nostra alineació postural i actitud respiratòria.
  • Conèixer com funciona el cicle de l’intel-lecte i aprendre a pendre consciència respiratòria en el moment idoni per evitar que la por ens afecti tant.
  • Pràctica de gimnàstica pulmonar per alliberar i activar la musculatura implicada en el gest respiratòri.
  • Conèixer la mecànica respiratòria des de l’enfocament de la Psicoteràpia Respiratòria.
  • Pràctica de Farmaciola Respiratori per gestionar millor l’estrès.

DOCENT

Guiomar Burgos

TALLER

Com gestionar l’estrès des de la consciència respiratòria

 

L’estrès forma part de la nostra vida. Quan ens impulsa a afrontar els reptes de la vida quotidiana, ens produeix benestar. És el que anomenem eustrés. Quan tenim dificultats per adaptar-nos a les situacions que vivim i es fa recurrent, apareix un altre tipus d’estrès que pot arribar a afectar la nostra salut. És el que anomenem distrès.

 

El distrès està associat amb la incapacitat dassumir el que desitgem aconseguir o s’espera de nosaltres, experimentem les situacions com amenaces i es desperta un estat de por latent del que moltes vegades ni ens adonem. La majoria de la vegades ho vivim inconscientment amb actituds de reactivitat o bloqueig. Cada actitud va desencadenant en nosaltres un patró fix de comportament que es manifesta en els nostres sistemes per exemple a través de la pressió arterial, les digestions, qualitat del son, estat emocional, etc.

 

Segons el nostre caràcter afrontem aquesta por de diferents maneres pel que generarem uns símptomes o uns altres i la nostra postura corporal, mobilitat i respiració es veuran afectats. La musculatura respiratòria estarà tensa, escurçada, hiperactivada o inactiva. La respiració, a l’estar condicionada de manera permanent, generarà que la mecànica respiratòria es torni ineficaç.

 

La respiració i la ment estan interconnectades, una respiració insuficient generarà que la nostra ment ressoni amb pensaments i emocions repetitives, generant en nosaltres la sensació que vivim constantment experiències vitals similars.

 

En aquest taller veurem com podem millorar les condicions per a equilibrar-nos i poder prevenir situacions d’estrès.

 

Guiomar Burgos

Titulada en Dansa Clàssica a l’Escola Superior d’Art Dramàtic i Dansa de València en 1987. Estudia altres tècniques de moviment, Tècnica Release, Mètode Feldenkrais, Acrobàcia, Expressió Corporal Dramàtica. Durant 20 anys va ballar en diferents companyies de dansa amb coreògrafs nacionals i internacionals. El 2014 es llicencia en dansa a efectes de docència pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

 

Va començar la seva pràctica del ioga al 1998. Es va formar a Kundalini Ioga, Viniyoga i Ioga Terapèutic. Ha estat docent a Happy Ioga des de l’any 2006 en les formacions de professors de Kundalini i Hatha ioga especialitzant-se en tècnica d’asana i pranayama.

Al costat de Lourdes Arce ha escrit un manual de Hatha Ioga fruit dels seus anys com a formadora.

 

Des de fa 10 anys va augmentar el seu interès pel treball específic de la respiració. Va investigar, a més del ioga, en disciplines com la Psicoteràpia Respiratòria, el Mètode Feldenkrais, el Mètode GDS i altres. Denomina a aquest treball, Respiració Integral i actualment ho transmet a través de classes particulars, tallers i col·laboracions en diferents formacions amb la intenció d’ajudar a aquelles persones que desitgin millorar les seves vides.